Ευρεση εργασιας | συνεχης ροη

Ενδιαφεροντα - Αναζητησεις Μαθητων απο το Βρες δασκαλο

22 Νοε 2011

Εύρεση εργασίας 6 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η μετάβαση από την φοιτητική στην επαγγελματική ζωή μπορεί να αποβεί δύσκολη. Συχνά η φάση της υποβολής αιτήσεων εργασίας είναι μια  χρονοβόρα διαδικασία αλλά και μια εμπειρία γεμάτη προκλήσεις!
Για την όσο το δυνατόν ομαλότερη εξέλιξη της μεταβατικής αυτής περιόδου, παρακάτω παρατίθεται λίστα 6 βημάτων με χρήσιμες "υποδείξεις & συμβουλές", την οποία και σας προτρέπουμε να συμβουλευθείτε πριν αποφασίσετε να μετακινηθείτε σε μια άλλη χώρα. Επιλέξτε την επικεφαλίδα που σας ενδιαφέρει και συμβουλευτείτε την αντίστοιχη σελίδα.

Υποδείξεις & συμβουλές ...


Σταδιοδρομία στον τομέα της έρευνας

Οι ερευνητές μπορούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες φοίτησης και εργασίας σε άλλα κράτη μέλη, καθώς και από την Πύλη κινητικότητας των ευρωπαίων ερευνητών. Παράλληλα ένας νέος δικτυακός τόπος είναι πλέον διαθέσιμος, το EURAXESS - Researchers in motion (Ερευνητές εν κινήσει) προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα εργαλείο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης για τους ερευνητές που επιθυμούν να προάγουν την επαγγελματική και προσωπική τους ανέλιξη μετακινούμενοι σε μια άλλη χώρα. Σκοπός αυτής της δωρεάν, εξατομικευμένης υπηρεσίας είναι η παροχή αναλυτικών, ενημερωμένων πληροφοριών σχετικά με διαθέσιμες θέσεις εργασίας και δυνατότητες χρηματοδότησης για κάθε τομέα σπουδών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα λειτουργεί ως ένα πρώτο σημείο αναφοράς όσον αφορά τα δικαιώματά σας, καθώς και τα δικαιώματα των ιδρυμάτων έρευνας και χρηματοδότησης, ενώ επίσης διαθέτει διάφορους συνδέσμους για την εξυπηρέτησή σας πριν και μετά από την μετακίνησή σας.


Εύρεση εργασίας