Ευρεση εργασιας | συνεχης ροη

Ενδιαφεροντα - Αναζητησεις Μαθητων απο το Βρες δασκαλο

6 Νοε 2012

9.000 θέσεις Ελλήνων ειδικευόμενων ιατρών

9.000 θέσεις Ελλήνων ειδικευόμενων ιατρών στη Γερμανία με αμοιβή έως 6.000 ευρώ


Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών του Ελληνογερμανικού ιατρικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας με τη βοήθεια του
Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Ένωση των 413 νοσοκομείων του γερμανικού κρατιδίου και πλήθος Ελλήνων γιατρών. Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου καθώς και η Υπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Barbara Steffens.
Όπως επισημάνθηκε, η Γερμανία είναι η κύρια χώρα παροχής τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης (Task Force). Ως εκ τούτου, έχει ήδη εντατικοποιήσει προς την κατεύθυνση αυτή τη διμερή συνεργασία.
Η γερμανική πλευρά προσέφερε σε Έλληνες αποφοίτους ιατρικών σχολών 9.000 θέσεις ειδικευόμενων ιατρών με αμοιβή από 3 έως 6 χιλιάδες ευρώ καθώς και ενίσχυση για την εκμάθηση, προηγουμένως, της γλώσσας. Αντίστοιχα, από την ελληνική πλευρά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πρότεινε την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας από το γερμανικό Κοινοβούλιο και την υπογραφή των ανάλογων συμφωνιών, που θα επιτρέπουν την ασφαλιστική κάλυψη Γερμανών ασφαλισμένων από τα ταμεία τους, ώστε να συνδυάζουν στην Ελλάδα τον ιατρικό τουρισμό με την αποκατάσταση και τον τουρισμό αναψυχής.
Επίσης, ο Έλληνας Υπουργός ζήτησε την ενθάρρυνση επιχειρηματικών συμπράξεων, που θα επενδύσουν στη χώρα μας σε αυτό το πεδίο και θα αξιοποιήσουν όλο αυτό το επιστημονικό δυναμικό, που θα εξειδικεύεται στη Γερμανία, ανοίγοντας την ελληνική αγορά για πρώτη φορά σε 70 εκ. νέους πελάτες.
Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, «η συνεργασία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάρη στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, φέρνει τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, την οικονομία και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας που ξεκινήσαμε, συνεχίζεται με στοχευμένες πρακτικές πολιτικές, που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική ανάκαμψης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι άλλα από το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό και το υπέροχο κλίμα για ιατρικό τουρισμό».