Ευρεση εργασιας | συνεχης ροη

Ενδιαφεροντα - Αναζητησεις Μαθητων απο το Βρες δασκαλο

26 Μαρ 2012

Την Τετάρτη η προκήρυξη 615 θέσεων


Την Τετάρτη ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων  κοινωφελούς εργασίας για την κάλυψη 615 θέσεων εργασίας στο Βόρειο Αιγαίο εκ των οποίων οι  440 θέσεις αφορούν στο Δήμο Λέσβου, 165 στο Δήμο Λήμνου και 10 θέσεις στο Δήμο Αγίου Ευστρατίου.
Την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι θα την προμηθευτούν από τα ΚΕΠ ενώ οι αιτήσεις στη Λέσβο θα κατατεθούν στην «Ηλιαχτίδα» που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.  Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης τόνισε ότι το πρόγραμμα μοριοδοτεί επιπλέον τους νέους ανέργους κάτω των 30 ετών. Σε ότι αφορά τις θέσεις θα προσληφθούν 104 εργάτες καθαριότητας, 22 τεχνίτες, 10 ηλεκτρολόγοι, 30 φύλακες, από 6 κοινωνικοί λειτουργοί, ναυαγοσώστες, νοσηλευτές, και γεωπόνοι, 4 ξεναγοί για το κέντρο πληροφόρησης του Δήμου,   2 κτηνίατροι για να διαχειριστούν το θέμα με τα αδέσποτα, 4 χημικοί που θα απασχοληθούν στο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας του νερού, 4 πωλητές για τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και άλλες ειδικότητες όλων των βαθμίδων.
Οι αιτήσεις θα συγκεντρωθούν στην Ηλιαχτίδα ενώ η επιλογή θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ. Οι προσληφθέντες θα αμείβονται με 626 ευρώ μεικτά το μήνα και για διάστημα πέντε μήνες με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Μεταξύ των κριτηρίων μοριοδότησης είναι η κάρτα ανεργίας που δίνει 25 μόρια στους νέους, 20 μόρια στους μακροχρόνια άνεργους και 15 μόρια στους υπόλοιπους, καθώς επίσης η οικογενειακή και η οικονομική κατάσταση. Δικαίωμα κατάθεσης αίτησης έχουν και οι άνεργοι με ασφάλιση ΟΓΑ αρκεί να έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ και να καταγραφούν σε ειδική λίστα του ΟΑΕΔ. Στη Λήμνο εξετάζεται η δυνατότητα οι αιτήσεις να κατατίθενται στα ΚΕΠ αφού όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Χρίστος Μπουλώτης «το πρόγραμμα και για τη Λήμνο διαχειρίζεται η ‘Ηλιαχτίδα’ και δεν είναι εύκολο οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις αιτήσεις τους στη Μυτιλήνη»

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ